Konyha

2017.08.07. 13:18

Ezekkel az öntetekkel izgalmasabbá teheti az ebédet, vacsorát!

Kapros, zöldfűszeres, mustáros, narancsos – minden ételhez adunk ötletet.

A friss, ropogós és egészséges zöldségekből, tésztából, esetleg burgonyából összeállított salátákat karakteresebbé teheti ezekkel a szószokkal.

Narancsos

Keverje össze 1 db narancs frissen kifacsart levét 150 ml natúr joghurttal, 50 ml tejföllel, némi sóval, borssal és 1 tk cukorral. Ezt a változatot akár a tésztasalátákhoz is használhatja, a végeredmény egészen különleges ízhatás lesz.

Fokhagymás

Vágjon apróra 1 gerezd fokhagymát és 3 szál rozmaringot, majd adja hozzá 150 ml húslevesalapléhez (instant is jó) és 2 ek citromléhez. Ízesítse sóval, borssal, végül alaposan keverje össze. Mivel az öntet összes hozzávalója remekül illik a sültekhez, az ezek mellé kínált salátát is gazdagíthatja vele.

Paradicsomos

Aprítson fel 1 kis fej vöröshagymát és 1 db paradicsomot, aztán vegyítse el 1 ek ecettel, 100 ml zöldségleves-alaplével (instant is jó) és 1 ek olajjal. Frissen őröljön egy kevés fehér borsot is a keverékbe. Szinte bármilyen friss salátakeverékhez illik.

Mustáros

A pikáns öntetet 2 tk mustárból, 100 ml zöldségleves-alapléből, 1 ek balzsamecetből és 1 ek olívaolajból állíthatja össze, 1 csipet sóval, borssal és cukorral együtt.

Kapros

Dobjon 2 tk frissen felaprított kaprot és 1 késhegynyi frissen őrölt borsot 200 ml tejfölbe. Miután gondosan összedolgozta a hozzávalókat, az uborkasalátát is változatosabbá teheti vele.

Zöldfűszeres

Adjon 1 ek olívaolajhoz ugyanannyi citromlevet, majd gazdagítsa a keveréket 1/2-1/2 csokor felaprított metélőhagymával és petrezselyemmel. Az egyszerű zöldsaláta-keveréket is remekül kiegészíti.

Így kevésbé hizlal!

Bár a legtöbb zöldségsalátának alacsony a kalóriatartama, érdemes vigyázni a dresszingekkel! Az olajokat kár kihagyni a receptből, a tejfölből vagy a tejszínből viszont megéri az alacsonyabb zsírtartalmú változatot választani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!