recept

2018.05.28. 16:22

Egyszerű elkészíteni, képtelenség abbahagyni: epres-zabpelyhes süti

Kezdők is nyugodtan próbálkozzanak vele, a siker garantált.

Nehezen indul a hét? Egy kis süti biztosan segít majd, hogy visszarázódjon a munkába. Főleg ha olyan könnyű, mint a következő finomság a Mindmegettétől.

Hozzávalók:

15 dkg nagyobb szemű zabpehely

10 dkg teljes kiőrlésű liszt

6 dkg barnacukor

1/2 tk őrölt fahéj

1 csipet só

6 ek vaj (olvasztott)

50 dkg eper

1 tk keményítő

1 ek citromlé

1 ek cukor

A cukormázhoz (opcionális):

4 ek porcukor

2 ek tej

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban összekeverjük a zabpelyhet, lisztet, barnacukrot, fahéjat és sót. Hozzáöntjük a vajat, és jól összedolgozzuk. Egy nagyobb marékkal félreteszünk belőle, a többit oszlassuk el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, nyomkodjuk le alaposan.

A kockára vágott eper felét ráöntjük, megszórjuk pici keményítővel, meglocsoljuk egy kevés citromlével és megszórjuk vékonyan cukorral. Erre jöhet az eper másik fele, majd ismét megszórjuk cukorral, majd rámorzsoljuk a félretett tésztánkat

180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, vagy amíg a sütink teteje ropogósra nem sül. Mielőtt felvágnánk, mindenképp hűtsük ki jól, akár egy éjszakán át is állhat a hűtőben. Csak ezután lehet szépen szeletelni.

Ha valaki nagyon édesen szereti – bár már maga az eper is finom édes – készíthet rá egy kis cukormázat pluszban: porcukrot tejjel kikeverünk, és ezt vékonyan rácsurgatjuk szeletelés előtt.

Borítókép: Illusztráció / Shutterstock / Rohappy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!