konyhai praktika

2018.03.10. 08:00

Dobja fel a húslevest változatos levesbetétekkel!

Van más alternatíva is a cérnametélt helyett.

Ha szeretne némi változatosságot vinni a cérnametélt-eperlevél-csigatészta tésztatrióba, itt van három másik, amivel feldobhatja és tartalmasabbá teheti a leveseket – írja a Mindmegette.

MÁJGALUSKA

Pirítson meg ½ fej hagymát 2 evőkanál olajon. Aprítson fel 20 dkg megtisztított csirkemájat, tegye egy tálba, adjon hozzá 1 db darabokra tépkedett, tejbe áztatott kiflit, és keverjen bele annyi zsemlemorzsát, hogy sűrű legyen. Adjon hozzá 1 db tojást és a pirított hagymát a zsiradékkal együtt, ízesítse borssal, sóval és majoránnával. Galuskaszaggatóval adagolja a leszűrt, forrásban lévő levesbe, és így főzze meg.

DARAGALUSKA

Verjen fel 2 db tojást, és ízesítse 1 csipet sóval. Adjon hozzá 1 evőkanál étolajat, szórjon bele 8 evőkanál búzadarát, az egészet keverje össze, és hagyja állni 10 percig. Ezután 2 teáskanál segítségével szaggasson galuskákat a masszából, és lobogva forró vízben főzze meg.

LEVESGYÖNGY ALIAS CROUTON

Mindig legyen a konyhaszekrényben 1 zacskó levesgyöngy arra az esetre, ha nincs otthon levestészta, viszont gyorsan szüksége lenne valami finom levesbetétre!

HÁZI CROUTON

Készíthet frissen pirított kenyérkockát is crouton helyett: egy-két napos, szikkadt kenyeret kockázzon fel egy centiméteres darabkákra, és egyenletesen terítse szét egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd 200 fokra előmelegített sütőben, időnként összerázva, süsse barnulásig!

Borítókép: Flickr Wonderlane

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!