döbbenet

2018.12.11. 19:27

Csatornafedélből kapják a britek a mobilnetet

Még szerencse, hogy szagtalanok a rádióhullámok.

Forrás: vodafone

Minden környezetben megvannak a mobilnetes hálózatok kiépítésének és üzemeltetésének sajátos kihívásai. A brit Vodafone most érdekes módszerrel állt elő a nagyvárosokban lévő hálózat kiterjesztésére: stratégiai pontokon mini bázisállomásokká alakítaná a csatornafedeleket – írja az Origo.

A vállalat szerint az állomások körülbelül 200 méteres sugarú körben képesek javítani a lefedettséget, így forgalmas csomópontokban van értelme elhelyezni az eszközöket. A Newbury városában sikerrel tesztelt modellek 4G mobilnetet szórnak, azonban a cég idővel átállítja majd azokat az 5G-s infrastruktúra használatára.

Az 5G előnyeinek a kihasználásához a jelenleginél sűrűbben kell majd elhelyezni a bázisállomásokat, emiatt a jövőben különösen fontosnak bizonyulhatnak az efféle alállomások.

A csatornafedeles megoldás rendkívül ötletes és praktikus, hiszen a bázisállomások rendkívül olcsón és gyorsan telepíthetőek, még a forgalom számottevő korlátozására sincs szükség a művelethez. Emellett a telepítéshez szükséges engedélyeztetési folyamat gyors és egyszerű, minimális papírmunkával jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!