jó lehetőség

2019.12.23. 06:04

Busszal is mehet síelni Szlovákiába

Az idei szezonban tovább nő a menetrend szerinti busszal megközelíthető síterepek száma.

Forrás: Shutterstock

A FlixBus már tavaly is több napi összeköttetést kínált Donovalyba, idén pedig a téli menetrendben is elérhetővé tette a Magas-Tátra népszerű településeit, így újabb lankák közül válogathatnak azok, akik téli sportokhoz keresnek könnyen elérhető úti célt – írja az Origo.

Donovalyba hétvégente ebben az idényben is naponta 3 busz indul, a megálló a sípályák közvetlen közelében van.

A menetidő Budapestről 3,5-4 óra, reggeli, déli, illetve késő délutáni érkezéssel is tervezhetik utazásukat a síelni vágyók.

A menetrendnek köszönhetően akár szállás foglalása nélkül is megvalósítható egy egynapos sítúra.

Emellett hétköznap is 2-3 összeköttetés áll rendelkezésre a téli hónapokban.

A Magas-Tátrában az Ótátrafüred és Tátralomnic közelében lévő pályák érhetők el a legkönnyebben közösségi közlekedéssel.

A távolsági buszmegállótól gyalogosan is megközelíthetők a felvonók és a síkölcsönzők.

Mindkét településre naponta két busz indul Budapest Népliget megállóból, egy nappali és egy éjszakai, a menetidő megközelítőleg 6 óra.

Utazás előtt a FlixBus ügyfélszolgálatával egyeztetve a távolsági buszok csomagterében különleges poggyászként a sífelszerelés is szállítható. Emellett a legtöbb síterepen helyben is tudnak felszerelést bérelni azok, akik könnyebb csomaggal utaznának.

A legolcsóbb jegyek Donovalyba egy útra 3199 forintos ártól érhetők el.

Akinek a sípályák közvetlen közelsége nem elsődleges szempont, további úti célok közül is válogathat a téli Tátrában, többek közt Poprád, Zár (Ždiar) és Rózsahegy (Ružomberok) is megközelíthető zöld busszal.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!