Tisztítsuk meg az Országot!

2021.04.12. 09:26

Az utak menti illegális hulladék felszámolását végzik a héten

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a közútkezelő az út menti növényzet hamarosan esedékes kaszálása előtt összehangoltan, országosan gondoskodik az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról.

Budapest, 2021. január 28. Munkások felszedik az illegálisan lerakott hulladékot a budafoki Háros utcai vasúti töltés mellett, melynek közelében a Tisztítsuk meg az országot! programról tartottak sajtótájékoztatót 2021. január 28-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A társaság hétfői közleményében felhívja a figyelmet, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében

több helyen is kisebb-nagyobb korlátozásra lesz szükség, és kéri az autósokat, hogy az ideiglenes korlátozásoknak megfelelően közlekedjenek a munkaterületek mellett.

Mint írják, a Magyar Közút évente egy kisebb megyeszékhely kommunális hulladékának megfelelő mennyiségű, illegálisan kidobott szemetet gyűjt össze az országos közutak mentén. Az átlagosan évi 10 ezer tonnányi szabálytalanul kihelyezett hulladék felszámolása mellett a társaság számos kampányszerű, országos programban vesz részt kezdeményezőként vagy csatlakozóként.

A közleményben a közútkezelő hangsúlyozta, hogy az illegális hulladék felszámolása rengeteg kapacitást von el más útüzemeltetési munkáktól. Az út menti szemét összegyűjtése és biztonságos lerakókba szállítása évente mintegy 1-1,5 milliárd forintba kerül. A Magyar Közút kéri az úthasználókat, hogy

a hulladékukat ne dobálják el vagy helyezzék ki illegálisan az országos közutak mellé.

A társaság jelezte azt is, hogy a tavaszi időszakban elsősorban a téli hónapokban keletkezett burkolathibák kijavítására koncentrálnak, az elmúlt hetekben már a tartósabb, melegaszfaltos lokális javítások is elindulhattak, és csaknem 100 helyszínen a teljes körű felújításokat is elkezdhették a kivitelezők.

Borítókép: munkások felszedik az illegálisan lerakott hulladékot a budafoki Háros utcai vasúti töltés mellett, melynek közelében a Tisztítsuk meg az országot! programról tartottak sajtótájékoztatót 2021. január 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!