rossz tendencia

2019.06.12. 12:57

A külföldre utazók fele nem köt biztosítást

A külföldre utazók fele nem köt biztosítást, pedig az akkor is hasznos, ha már rendelkeznek európai egészségbiztosítási kártyával (ekk) – mondta a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének (FBAMSZ) elnökségi tagja.

Forrás: Shutterstock

Molnár László az M1 csatornán beszélt arról, hogy

ha egy külföldre utazó csak EU-s egészségbiztosítási kártyával rendelkezik, akkor csak állami intézményeknél jogosult ellátásra, és egyes országokban az ellátás 10-20 százalékos önrész kifizetésével is jár, ami több ezer eurót is jelenthet.

Nem mellékes, hogy az ekk-tól eltérően az utasbiztosítás felelősséget vállal a poggyászkárokra és a beteg esetleges szállítására, valamint a bajba került utasoknak 24 órás telefonos asszisztenciát is nyújt – fűzte hozzá.

A legfrissebb statisztikák szerint a külföldre utazók 20 százaléka az indulás előtti utolsó napokra hagyja biztosítása megkötését.

Ez rossz tendencia, hiszen

az utasbiztosítás nemcsak szükséges, de az utazási célpont és a tervezett program alapján célszerű „testre szabottan” megkötni azt

- hangsúlyozta Molnár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!