ingyenes programok

2020.02.13. 13:56

A gyermekkori megelőzésre fókuszál a márciusi Semmelweis Egészségnap

A felnőttkori betegségek ellen a korai életévekben lehet a leghatékonyabban fellépni.

Forrás: Shutterstock

A felnőttkori betegségek gyermekkori megelőzésének fontosságára hívják fel a figyelmet a márciusi Semmelweis Egészségnapon, amelyet március 7-én a II-es számú Gyermekgyógyászati Klinikán rendeznek meg – közölte a Semmelweis Egyetem.

A közlemény szerint

a leggyakoribb mozgásszervi betegségek jelentős része gyermek-, illetve serdülőkorban alakul ki, és a súlyos szövődményekkel járó, a magyar lakosság több mint 30 százalékát érintő túlsúly is visszavezethető a gyermekkori egészségtelen életmódra.

A rendezvényen az érdeklődők onkológiai betegségekkel, a leggyakoribb mozgásszervi elváltozásokkal, a cukorbetegséggel és az egyre több gyermeket érintő elhízással kapcsolatban interaktív bemutatókon, állapotfelméréseken – testzsír- és vázizom-tömeg mérés, alapanyagcsere meghatározás, EKG-vizsgálat – és előadásokon vehetnek részt.

A részvevők gyakorlati tippeket kaphatnak egészséges és ízletes fogások elkészítéséhez, tanácsokat kapnak a vitaminszedésről és a helyes táplálkozásról. Továbbá előadást tartanak a kábítószer-használat veszélyeiről, segítséget nyújtanak a biztonságot otthon kialakításához a gyermekbalesetek megelőzéséért, gyógytornász vezetésével pedig konzultációs lehetőséget biztosítanak a csecsemők helyes mozgásfejlődésével kapcsolatban.

A programok ingyenesek, de nagy részük regisztrációhoz kötött. Jelentkezni és a programról részletesen tájékozódni a www.semmelweis.hu/250 honlapon lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!