segítség a családoknak

2020.09.21. 14:50

A gyerekeket érintő digitális veszélyekről tartanak online előadást

Tudatosan a „kütyük” világában címmel online előadást szervez a gyerekeket érintő digitális veszélyekről a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

Király Nóra, a Ficsak alapítója hétfőn az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy a gyerekek az elmúlt fél évben a digitális térbe szorultak, főleg a digitális oktatás ideje alatt, ezért meg kell tanítani őket, hogyan használják az eszközöket úgy, hogy azok ne jelentsenek veszélyt rájuk.

A szervezet egy közvélemény-kutatása szerint a gyerekek és a szülők közötti legtöbb konfliktus a „kütyük” használatához kapcsolódik.

Az előadás egyik célja ezért az is, hogy megtanítsa a szülőknek, hogyan kezeljék a digitális eszközök használatát, valamint hogy milyen szűrőkkel követhetik nyomon, mely felületeket használja a gyermek – tudatta.

Kraszay Csaba kiberbiztonsági szakértő, az esemény egyik előadója azt javasolta, hogy legyen a családban egy megállapodás, amely lefekteti, hogy milyen alkalmazásokat, mennyi ideig lehet használni, és ez a szülőkre is legyen érvényes.

Az előadás a Ficsak Facebook-oldalán található linkről érhető majd el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!