tehetségközpont / frissült

2021.05.20. 15:22

Teqball-asztalt és digitális tantermet adott át a pénzügyminiszter (videó)

Teqball-asztallal bővült a budapesti II. kerületben található Cseppkő Gyermekotthon sporteszközeinek tára, és egyúttal egy digitális tantermet is felavattak az intézményben.

Fotó: TRIEBER JULIA

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által Akkreditált Kiváló Tehetségközpontban megtartott csütörtök délelőtti ünnepi eseményen Varga Mihály pénzügyminiszter hangsúlyozta, ezek az eszközök két alapvetően fontos lehetőséget jelentenek az itt élő mintegy 200 gyermek részére: egyrészt a digitális tanterem a tanulás fejlesztésében nyújt segítséget, a teqball asztal pedig újabb játék- és szórakozási lehetőséget jelent.

Varga Mihály, aki egyben a II. és III. kerület országgyűlési képviselője is, hozzátette: a gyermekotthon egy példaértékű összefogás révén jutott hozzá a több millió forint értékű teqball-asztalhoz, a támogatásért köszönetet mondott a Magyar Teqball Szövetségnek is.

A miniszter kifejtette, digitális táblával, tabletekkel, wifivel és 3D-s nyomtatóval

a felszerelt digitális tanterem a versenyképes tudás megszerzését segíti elő a gyermekek számára.

Varga Mihály – aki Polgár Judit sakkolimpiai bajnokkal, valamint Varga Kevin Európa-bajnoki kerettag válogatott labdarúgóval együtt vett részt az avató ünnepségen – kiemelte, ismét meggyőződhettek arról, hogy adni a legnagyobb öröm.

Polgár Judit arról beszélt, hogy

a digitális tantermek exponenciálisan megsokszorozzák a digitális tanulási lehetőségeket, amelyek a gyermekeket érdeklődve tartják benn a tanteremben, és így kíváncsiságukat táplálva tudnak tanulni.

Hozzáfűzte: azt tervezik, hogy a gyermekotthonokba is bekerül a képességfejlesztő sakk, a Polgár Judit-módszer; az óvodásoknak a Sakk Játszótér, az iskolásoknak a Sakkpalota Program keretében.

Varga Kevin elmondta, hogy

a Debrecennél és a válogatottnál is már régóta használják már a teqballt, és nagyon szereti.

Varga Mihály felhívta a figyelmet arra, hogy Goór Csabával, a helyi önkormányzat fideszes frakciójának vezetőjével régóta dolgoznak azon, miszerint a II. kerületben is olyan fejlesztések tudjanak megvalósulni, amelyek az ott élők életét teszik teljesebbé, ebben az esetben konkrétan azokét a gyermekekét, akik szülők, támogatók nélkül kerültek a Cseppkő Gyermekotthonba. Emlékeztetett, hogy a közelmúltban a Szent Angéla Ferences Gimnázium bővítésével, a Szabó Lőrinc Iskola fejlesztésével, illetve a Gyermekek Háza új épületének átadásával igyekeztek hozzájárulni ahhoz, hogy

a következő generáció minél méltóbb körülmények között tudjon tanulni és fejlődni.

Borítókép: Varga Mihály / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!