Megtakarítás

2021.02.26. 07:00

Sok pénzt spórolhat a bevásárlás megtervezésével!

Számtalan olyan termék létezik, amelynek ára évszakonként, havonta, de akár napszakonként is változik. Most eláruljuk, mikor érdemes egyes termékeket beszerezni, hogy a legjobb üzleteket köthesse.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vásárlás időzítésével kapcsolatban a Vasárnap Reggel legutóbbi száma lát el minket jótanácsokkal.

Várjunk-e a hétvégéig a nagybevásárlással?

Sokaknak megvan a maga rutinja, hogy a hétköznapi termékeket mikor vásárolja meg – a legtöbben ezt péntekre vagy szombatra időzítik. Pedig ilyenkor akciók helyett inkább a tömegbe lehet belebotlani. A legtöbb szupermarket, diszkont és drogéria ugyanis a hét elején tartja a heti akcióját. Ráadásul vannak olyan termékek, amelyek pont az akciók miatt péntek estére vagy szombatra már el is fogyhatnak. A piacokon viszont éppen ellenkezőleg, a hét vége felé vannak a kedvezmények. De érdemes azt is figyelembe venni, nem biztos, hogy egyes termékek ilyenkor már ugyanolyan frissek, mint a hét többi napján.

Szezonális termékek

Bicikli, kerti bútor, sífelszerelés: ezeknél a termékeknél például jobban járhatunk, ha megvárjuk a szezonjuk végét, és a kiárusítások alkalmával szerezzük be őket, mivel sokkal olcsóbbak lehetnek, mint előtte voltak. Az új dolgok beszerzésénél tehát hasznos, ha előre tervez. A szezonális leárazásokon kívül pedig vannak egyéb akciók is, amikor például elektromos háztartási gépet, egy tévét vagy számítógépet szerezhet be kedvezőbb áron. Ilyen napok például a Black Friday vagy a Cyber Monday, amikor a webshopok óriási árengedményekkel várnak minket. De persze ezeken az alkalmakon kívül is érdemes az akciókat figyelni, mert évente többször számíthatunk különböző kedvezményekre.

Mikor szabaduljon meg a felesleges termékektől?

Amennyiben el szeretne valamit adni, akkor a legideálisabb időpont a hónap eleje. Ugyanis a legtöbb potenciális vevőnek ilyenkor van elegendő pénze a vásárlásra. Ez a szempont különösen azokban a hónapokban számít, amikor az emberek utazásokat terveznek vagy ünnepekre készülődnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!