szemüveg

2021.01.18. 13:00

Fogadja meg jó tanácsainkat a tisztánlátás érdekében!

Íme néhány apró trükk, melynek révén minden helyzetben sasszemű maradhat!

Időről időre a törlőkendőt is tisztítsa meg

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Csak a mikroszálas!

Soha ne törölgesse a szemüvegét a ruhaujjával, mert az azon lévő szennyeződések összekarcolhatják a lencsét. Használjon inkább mikroszálas vagy kifejezetten szemüvegtisztításra alkalmas nedves törlőkendőt.

Ne használjon alkoholt!

A komolyabb lencséket speciális bevonattal látják el, amit az alkohol könnyen lemoshat, tönkretéve ezzel a szemüveget. Lehetőleg kerülje tehát az alkoholtartalmú szerek használatát, és tisztítsa helyette kifejezetten szemüvegekhez készült termékekkel vagy langyos, szappanos vízzel a lencséket.

A törlőkendőt is mossa!

Időnként mossa ki a mikroszálas kendőt is, mivel az elhasznált anyag tisztítás helyett csak még jobban be fogja szennyezni a szemüvegét. A mosást végezze negyven fokon, és lehetőség szerint kerülje az öblítő használatát, mert ilyenkor a kendő nyomot hagyhat a lencsén.

Időről időre a törlőkendőt is tisztítsa meg
Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Tegye kemény tokba!

A szemüveg élettartamának szempontjából kulcsfontosságú kérdés a tárolás. Ha nem használja, tegye kemény tokba, vagy ha az nincs kéznél, biztonságos helyre, a lencsével felfelé. Kerülje a fejen való tárolást és a hajba tűzést, mert úgy pillanatok alatt összemaszatolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!