tippek

2020.12.17. 15:30

Mi a teendő, ha rosszul sül el az ajándék?

Ne essünk pánikba, van rá megoldás.

Forrás: Shutterstock

Olykor előfordul, hogy ha ajándékozásra kerül a sor, szeretteinknek nem sikerül eltalálniuk az ízlésünket. Pláne mostanában, amikor a távolabbi rokonokkal még a szokottnál is kevesebbet tudtunk találkozni, beszélgetni. Ám erre is van megoldás – írja a Vasárnap Reggel.

Vissza a boltba

A félresikerült ajándékot a legkézenfekvőbb visszavinni a boltba, ám ez csak akkor lehetséges, ha megvan a blokk, melyet az ajándékozók ritkán mellékelnek a csomaghoz. Ezért aztán fordított esetben, amikor ön az ajándékozó, és nem biztos abban, hogy a meglepetése sikert fog aratni, ne szégyellje diszkréten az ajándékba rejteni a blokkot.

Legyen nagylelkű!

A legtöbben azon szerencsések közé tartoznak, akik karácsonykor nem egy, hanem jó pár ajándékot kapnak, ám sokaknak nincs olyan hozzátartozójuk, aki megörvendeztetné őket a szeretet ünnepén. Ha teheti, ajánlja fel fölösleges tárgyait egy jótékonysági szervezetnek, amely eljuttatja a rászorulókhoz a kérdéses holmikat. Ne feledje: ami önnek kacat, az másnak a kedvenc darabjává válhat, és ezzel a gesztussal bearanyozhatja az illető januárját.

Kézről kézre

A továbbajándékozás sokaknál tabunak számít, ám ha jobban belegondol, semmi ördögtől való nincs benne. Sőt, mivel nem vásárol új holmit, tulajdonképpen az ökológiai lábnyomát is csökkenti. Ez a megoldás csak akkor lehet bántó, ha a megajándékozott fél észreveszi, hogy az adott meglepetést eredetileg nem neki szánták. Vizsgálja meg tehát a csomagot, nem maradt-e rajta egy üdvözlőkártya, önnek szóló dedikálás vagy monogram. Mérlegelje azt is. Csak azért ne adja tovább a nyakán maradt korábbi meglepetést, mert nincs kedve újat vásárolni!

Piacoljon online

Ha a közvetlen környezetében sehogy sem akar gazdára találni az ajándék, tegye fel az internetre. Az online térben számos olyan bolhapiacot vagy aukciós oldalt találhat, ahol a felesleges tárgyak lelnek gazdára. Itt ráadásul pénzzé is teheti az ajándékot, és ha sikerült lebonyolítani a tranzakciót, a bevételből akár vásárolhat is magának valamit, amit tényleg örömmel használna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!