tematikus séták

2020.07.29. 16:15

Egy hétvégére ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei

Szeptember 19-20-án ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei.

Budapest, 2017. szeptember 17. A kulturális örökség napjai rendezvénysorozat keretében tartott épületfelfedező séta résztvevői a Nemzetgazdasági Minisztérium pénztártermében 2017. szeptember 17-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre – emlékeztetett a Miniszterelnökség, hozzátéve, hogy Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek.

„A Kulturális Örökség Napjai több mint 30 éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe” – fogalmaztak.

Az országos koordinációval megbízott Miniszterelnökség várja mindazok jelentkezését, akik szívesen megnyitják értékes, érdekes épületük kapuit a látogatók előtt, illetve épületet bemutató tematikus sétát szerveznek szeptember 19-20-án. Várják azon építészek, restaurátorok, művészettörténészek jelentkezését is, akik a jelentősebb helyreállításokat, restaurálásokat vagy éppen egy-egy új épületet, a jövő örökségét mutatják be az érdeklődőknek.

Regisztrálni a http://oroksegnapok.gov.hu weboldalon lehet.

Ha a koronavírus-járvány miatt nem lesz lehetőség a műemlékek személyes felkeresésére, a helyszíneket virtuális formában ismerhetik meg az érdeklődők – közölte a Miniszterelnökség.

Borítókép: A kulturális örökség napjai rendezvénysorozat keretében tartott épületfelfedező séta résztvevői a Nemzetgazdasági Minisztérium pénztártermében 2017. szeptember 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!