erőt ad

2018.11.08. 15:12

Természetes energiaital lehet a paradicsomlé

A paradicsom nemcsak finom, de antioxidáns-tartalma miatt segíthet a rák megelőzésében, szabályozza a vércukorszintet és még a hajunk is szép lesz tőle.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Africa Studio

Leggyakrabban salátába vagy szószként fogyasztjuk, pedig az érett termésből készült natúr paradicsomlé is jó hatással van a szervezetünkre, megtisztít és erőt ad. A friss paradicsomlé kiváló A- és C-vitamin-forrás. Rendszeres fogyasztása segíti a vesék- és a máj működését, méregtelenítő, vértisztító hatású – írja a borsonline.hu.

Tipp: fogyasszuk na­ponta energiaitalként.

Gyógyhatásai: Az élénkpiros színét adó likopin nevű antioxidáns csökkenti többféle rákos megbetegedés, így a mell-, a tüdő-, a prosztata- és a hasnyálmirigyrák kialakulásának kockázatát. Védelmet nyújthat a magas vérnyomás, a magas koleszterinszint, a stroke és a szívbetegségek ellen. Hozzájárul az erős csontozat kialakításához, segíti a vércukorszint egyensúlyban tartását. Javítja a látást, erősebbé és fényesebbé teszi a hajunkat. Megakadályozza a vese és az epekövek kialakulását.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock/Africa Studio

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!