asszonybál

2018.01.29. 14:52

Lányok, nem olyan rossz ám a Gödörben!

Íme egy nap a mai anyukáknak, asszonyoknak, szingliknek, nőknek, leányoknak, ahol végre fellélegezhetnek, pasi-, férj-, gyerek-, munka-, főnök-, suli- és vizsgamentesen bulizhatnak végre egy jót, hogy aztán legyen újra kedv és erő folytatni!

Néphagyományunk elhalványuló szokását szeretnék föleleveníteni, amikor a farsangi időszakban az asszonyok megszervezték maguknak azt az egy mulatságot az évben, ahová férfiak nem tehették be a lábukat, legfeljebb az előzetesen alaposan lerészegített cigányprímás.

Az asszonyoknak ritkán adódott lehetőségük mulatozásra a paraszti élet szigorú rendjében, mint ahogy talán a mai modern kisgyermekes anyukák is ritkán tudnak kimozdulni, barátnőikkel együtt szórakozni egy kicsit. Íme egy nap a mai anyukáknak, asszonyoknak, szingliknek, nőknek, leányoknak, ahol végre fellélegezhetnek, pasi-, férj-, gyerek-, munka-, főnök-, suli- és vizsgamentesen bulizhatnak végre egy jót, hogy aztán legyen újra kedv és erő folytatni!

A Gödörben tartott este során két női zenekar muzsikál: moldvai zenét játszik Konkoly Csenge és színes női válogatottja, a vonós bandát pedig Páll Éva amazonjai adják ki. Táncokat oktat és az est háziasszonya Fundák-Kaszai Lili.

A táncok szüneteiben lesz karikázás, üveges tánc és a farsangi hangulathoz illő pajzán dalok, néptáncegyüttesek pedig alakoskodással készülnek.

Borítókép: Krulik Abigél

Címkék#bál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!