Fő a tudatosság

2018.01.03. 09:59

Én a sok pénzt nem sajnálom

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében a Magyar Államkincstár (MÁK) elindította a JátéKincstár elnevezésű, ingyenesen letölthető mobilalkalmazást – mondta Balatoni Ildikó, a MÁK pénzforgalmi elnökhelyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: az államkincstár november közepe óta egy roadshow-on járja végig az országot, ahol egyebek mellett bemutatják a MÁK feladatait, az állampapírokat, a lehetséges megtakarításokat.

A középiskolások az elsődleges célközönség.

A roadshow Baranya megyében indult, a következő állomása Kaposvár lesz, ahol január 19-én a Munkácsy Mihály Gimnáziumba látogatnak – mondta.

Mit kell tudni a JátéKincstár játékmódjairól?

A JátéKincstár felhasználók két játékmód közül választhatnak, amelyek a „Gyors játék” és a „Küldetés játék” – olvasható a Magyar Államkincstár honlapján közölt összefoglalásban. – A „Gyors játék”-ban nehézségi fokok szerinti önálló feladatokat lehet teljesíteni úgy mint, szókirakó, párosítás, memória, igaz-hamis, illetve kvíz. A „Küldetés játék” során a felhasználó az előre összeválogatott feladatok teljesítését követően arany, ezüst vagy bronz tallérokat gyűjthet, és végül oklevelet kap a küldetés teljesítéséért.

Az elmúlt évben a MobilKincstár vált a legnépszerűbb elektronikus kincstári állampapír-forgalmazási csatornává, hiszen a szolgáltatásra vonatkozó jogosultságok száma az év során megduplázódott. A JátéKincstár elindulását követő 3 hét alatt máris növekedés tapasztalható az alkalmazást letöltők számában. A MobilKincstár szolgáltatásra vonatkozó jogosultság bármely kincstári állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálaton igényelhető, amelyhez nem kell más, mint egy kincstári értékpapír nyilvántartási-számlaszerződés, a meghatározott minimális rendszerkövetelményekkel ellátott okostelefon, valamint a hozzá kapcsolódó internet elérés.

A JátéKincstáron keresztüli tallérgyűjtéshez nem kell más, csak okostelefon, illetve maga a MobilKincstár alkalmazás letöltése, és máris indulhat a játékos tanulás! A MobilKincstár szolgáltatás kizárólag iOS és Android operációs rendszerrel működő mobiltelefonokon keresztül érhető el. A technikai és egyéb részletekről a Magyar Államkincstár www.allamkincstar.gov.hu honlapján, illetve ügyintézőinknél kaphatnak bővebb tájékoztatást az érdeklődők. A MobilKincstár szolgáltatás teljes körű funkcionalitással érhető el a Kincstár ügyfelei számára, amely által a szolgáltatást igénylő ügyfelek például az állampapírok vételét/jegyzését bankkártyás fizetéssel vagy banki átutalással is kiegyenlíthetik, megtekinthetik valamennyi számlájuk törzsadatait, megváltoztathatják aktuális jelszavukat, rögzíthetik azokat a bankszámlaszámokat, amelyekre eseti vagy rendszeres utalásokat indítanak. E mellett a szolgáltatással törölhetik a már nem használt bankszámlaszámokat, illetve módosíthatják a jogosult bank adatait, rendelkezhetnek az aktuális kamat- és tőkekifizetés módjáról, áttekinthetik esedékességfizetési megbízásaikat, átvezethetnek pénzösszegeket számlák között, grafikus formában pedig megtekinthetik az aktuális számlaegyenlegeket és befektetési állományokat valamennyi saját és meghatalmazotti számla vonatkozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!