Életmód

2010.03.09. 18:56

Elvált anya társat keres

A társkeresés cifra egy dolog önmagában is. Ám amikor az ember akciósan (tehát gyerekekkel a csomagban) érkezik, akkor válik a helyzet igazán bonyolulttá. Vagy mégsem?

Nana.hu

Egy egyedülálló anya egyszerre van nagyon jó és nagyon rossz helyzetben, amikor az újbóli társkeresés gondolata szöget üt a fejébe. Először is: mégis, mikor? És hol? Épp elég kemény az élet, amikor egyedül kell a pénzkeresés és a család teendők összes logisztikáját megoldani, kinek van arra ideje és lehetősége, hogy ismerkedésbe fogjon? Aztán ott a valóban nehezítő körülmény: nem csak a nő keres társat. A gyerekével, gyerekeivel együtt kell, hogy felvállalja őt a kedves, aki bizonyos szempontból instant apává válik, akármilyen is a gyerekek viszonya az édesapjukkal.

Tiszta játék

Ám ebben a bonyolultnak tűnő helyzetben számos jó dolog is létezik. Először is, egy elvált anya nőként sokkal „egyszerűbb eset”. Ez nem azt jelenti, hogy könnyen kapható (hiszen épp, hogy nem), hanem azt, hogy kinőtt már a játszósdiból. Épp eleget tapasztalt és tanult az életből ahhoz, hogy tudja, mi fontos számára egy kapcsolatban és mi nem, és se ideje, se késztetése nincs arra, hogy mindenféle játszmákba kezdjen az ellenkező nemmel.

Másodszor, a gyerek nagyon jó szűrő. Egy anyának nem elég, hogy csupán őt kedvelje a másik. Nyilvánvalóan olyan valakit keres, aki eljutott már oda az életében, hogy készen áll a családi életre. Sok férfi – különösen harminc alatt – elég őszinte ahhoz, hogy bevallja: nem szeretné egy egész család felelősségét a nyakába. Ezt tiszteletben kell tartani, és tovább keresni, hiszen senkinek nem jó egy olyan kapcsolatot erőltetni, ahol a szükségletek és igények nem egyeznek.

És a férfiak nem hülyék. Pontosan tudják, hogy egy anya jóval felelősségteljesebb, hogy ha egyszer valakivel komolyan gondolja, az tényleg komoly, és hogy nem a nemlétező szabadidejük eltöltéséhez keresnek valakit, hanem igazi társnak. Nem szabad attól megszeppenni, hogy nem minden férfi álma az egyedülálló anya. Annak kell örülni, hogy akit nem zavar ez a tény, az valószínűleg ugyanazt keresi, amit te.

Előbb a nő

A legnagyobb hiba, amit egy társkereső anya elkövethet az, hogy nem képes önállóan, egyszerűen nőként megnyilvánulni. Mindenki tudja, hogy egy anya imádja a gyerekét, és hogy mindig ő lesz a legfontosabb. Ezt azonban nem kell rögtön az elején hangsúlyozni, hiszen ezzel csak megnehezítjük a másik dolgát. Felesleges vele azt éreztetni, hogy eleve csak a második helyért harcolhat, vagy hogy versenyeznie kell a szeretetedért, a figyelmedért. A férfivel való kapcsolat egész más, mint a gyerekkel való kapcsolat. Ha randizol, kizárólag nő vagy. A férfiak elsősorban egy társra vágynak, nem egy családra. Annak is eljön az ideje, de ne ijeszd el szegényt már az első két mondatnál. Ne beszélj folyton a gyerekeidről, és ne zúdítsd az egészet azonnal a nyakába. Van neked egy saját életed is, nézőpontjaid a világról, céljaid, érdeklődési köreid. Téged kell, hogy megszeressen, a többi pedig majd jön magától.

Illik? Nem illik?


A legnagyobb csapda egy egyedülálló anya esetében a lelkiismeret. Szabad egy anyának egyáltalán randizni? Szabad. Sőt, ilyenkor bébiszitterre vagy nagymamára bízni a gyerekeket sem bűn. Hovatovább, egy anyának is van szexuális élete. Barátai. Szereti a jó társaságot, szeret felengedni néha, és nem gondolni az iskolai ebédbefizetésre meg a bárányhimlőre. És ez mind nemhogy rendben van,hanem szükséges is.

Hogy is lehetnél teljes értékű szülő, ha nincs saját életed? Ha nem tudsz időnként feltöltődni, kiszakadni a napi rutinból, vagy valami mással foglalkozni, mint a munkád, a háztartás, vagy a gyerekek? Ráadásul egészen természetellenes dolog egyedül élni. Neked is, és a gyerekeidnek is szükségük van valakire, aki nadrágot hord, borotválkozik, időnként szigorúan néz, aki megöleli anyát, és aki megadja nektek mindazt, amit csak egy férfi tud. Ne foglalkozz azzal, ki mit gondol erről. Te írod a szabályokat. Úgy fogod csinálni, hogy neked is, neki is, nekik is jó legyen, és megérdemled, hogy végre boldog legyél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!