Életmód

2009.08.14. 10:36

Sokat akar Madonna

Van, aki íróból lesz celeb, és van, aki a hírnév hullámait meglovagolva már sztárként ragad tollat, szerencsét próbálva. A siker receptje még mindig titkos – listánkból azonban kiderül, kiktől leshetünk el pár ötletet, ha könyvírásról van szó.

BAMA

Sok olyan híresség akad, aki nem csak énekesként, színészként állja meg a helyét. Kipróbálja magát íróként is...
Listánk tagjai bátrak voltak, és tollat ragadtak: akad köztük Grammy-díjas énekesnő, filmrendező és humorista, de sikeres színésznő is.

Határtalan hírnév

A lajstrom olyan írókkal folytatódik, akik könyveikkel akkora sikert arattak, hogy valódi hírességek lettek, nevüket az egész világ megismerte. Ilyen a Harry Potter sorozat dollármilliárdos szerzője, J.K. Rowling; a popkultúra első számú tollforgatója Stephen King, de a romantikus regényeiről elhíresült Nicholas Sparks, vagy a vámpírtörténetekkel befutott Stephenie Meyer is.

Érdekes megnézni, mi készteti írásra a hírességeket: az anyaság élménye kétségtelenül ilyen, számos sztár dobta piacra kicsiknek szóló mesekönyvét, úgy, mint Madonna vagy Jamie Lee Curtis. De akad olyan is, aki az álmát jegyezte le – így tett Stephenie Meyer, aki hétköznapi háziasszonyból vált világszerte ünnepelt íróvá.

Mi a sikerük titka?

Ha belegondolunk, mik azok a témák, amelyek időről időre a legtöbb olvasót hozzák, arra juthatunk: a humoros írások, a szerelmes históriák, a fantasy-k, a gyermek- és mesekönyvek, az izgalmas-kalandos történelmi legendák és a csipetnyi erotikával meghintett történetek a legkedveltebbek.

 

Érdekes megnézni, mi készteti írásra a hírességeket: az anyaság élménye kétségtelenül ilyen, számos sztár dobta piacra kicsiknek szóló mesekönyvét, úgy, mint Madonna vagy Jamie Lee Curtis. De akad olyan is, aki az álmát jegyezte le – így tett Stephenie Meyer, aki hétköznapi háziasszonyból vált világszerte ünnepelt íróvá. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!