Információbiztonság

2018.10.31. 08:53

Veszélyben vannak a személyes adataink

Rendszeresen csalók próbálják megszerezni jelszavainkat. Az adathalászat célja elsősorban a pénzszerzés.

Az ECHO TV Razzia című műsorában az adathalászok elleni küzdelmet tárták fel.

Napjainkban szinte mindenkinek ott van a kezében az okostelefon, az állandó internetkapcsolat, online vagyunk szinte mindig. Sajnos a csalók és hackerek ott leselkednek ránk minden sarkon, pontosabban minden Facebook-belépésnél, vagy bármikor, amikor személyes adatainkat vagy jelszavunkat gépeljük be.

Az adathalászat egy általános megjelölés arra, hogy a csalók valahogy ráveszik a felhasználót, hogy kiadja az adatait – magyarázta Bencsáth Boldizsár adatbiztonsági szakértő. Hozzátette: az adathalászat célja a pénzszerzés.

Egy kis odafigyeléssel és körültekintéssel megelőzhető az adathalász támadások többsége.

A legtöbb személyes információnk nem a Facebookra való, hiszen ezekkel sokkal könnyebb visszaélni, mint gondolnánk. Amennyiben nem vagyunk biztosak egy levél vagy hívás hitelességében, bátran keressük meg az adott céget, személyt vagy hivatalt, ők majd felvilágosítást adnak, hogy a szóban forgó megkeresés valós, vagy csalókkal van dolgunk. Legyünk kicsit gyanakvóbbak és óvatosabbak!

A teljes adás:

Borítókép: részlet a Razzia c. műsorból. Forrás: Echo TV / Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!