Járvány

2021.11.30. 11:28

Véradásra és plazmaadásra kér a vérellátó szolgálat

Folyamatosan nő az igény a speciális plazmakészítményre, ezért arra kérnek mindenkit, aki a járvány negyedik hullámában bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, mielőbb jelentkezzen mintavételre.

Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat, a koronavírus-fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében újra vérplazmára van szükség a fertőzésből már felgyógyult betegektől, és véradók jelentkezését is várják.

Az OVSz keddi közleményében azt írta, folyamatosan nő az igény a speciális plazmakészítményre, ezért arra kérnek mindenkit, aki a járvány negyedik hullámában bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, mielőbb jelentkezzen mintavételre, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen.

Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Ezen kívül a véradókat is várják.

Azt írták: a vérkészlet egyensúlyát egyre nehezebb fenntartani, a megbetegedések miatt a kiszállásos véradásokat nehezebb megtartani, ugyanakkor a kórházi felhasználási igények folyamatosan emelkednek.

További információk az OVSz honlapján találhatók.

Borítókép: Egy férfi vért ad az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) véradóbuszában Esztergomban 2021. június 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!