szerencsétlenség

2021.10.14. 09:45

Nagyrészt idős emberek égtek bent a tajvani toronyháztűzben

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek.

Kaohsziung, 2021. október 14. A tajvani ECB kábeltelevíziós hálózat videófelvételéről készült képen tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén, miután tűz ütött ki egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban 2021. október 14-én. A CNA tajvani hírügynökség tájékoztatása szerint kilenc ember bennégett, és 44-en megsérültek, de az áldozatok száma növekedhet

Forrás: MTI/AP/EBC

Fotó: -

Negyvenhatra nőtt a tajvani toronyházban csütörtökre virradóra történt tűzvész áldozatainak száma. A hatóságok és a tűzoltóság jelentésére hivatkozó hírügynökségi jelentések szerint a sérültek száma 41.

Az első hírek kilenc, majd 22 halottról szóltak. A halottak számának jelentős növekedését azzal magyarázzák, hogy a kórházba szállított mintegy hetven ember közül sokan belehaltak a súlyos égési sérülésekbe.

Az épület helyi idő szerint hajnali három óra körül kapott lángra, és csak reggelre oltották el a tüzet. Közel 160 tűzoltó hetvennél több tűzoltókocsival több mint négy órán át harcolt a lángok ellen.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint rendkívül erős volt a tűz, az épület alsó emeletei teljesen kiégtek. A tűzoltóság korábban arról tájékoztatott, hogy átkutatják az épületet, és nem zárják ki, hogy több holttestet találnak odabent, a hetedik és tizenegyedik emelet között ugyanis – mint mondták – „tűzcsapda” keletkezett, és többen bennéghettek.

A negyven éve épült toronyházban mintegy százhúsz lakás van. Sok idős ember lakott benne, voltak köztük időskori elbutulásban szenvedők is. Az épület alsó emeletein boltok voltak, a felsőbb szinteken lakások.

A tűz oka egyelőre nem ismert.

Borítókép: A tajvani ECB kábeltelevíziós hálózat videófelvételéről készült képen tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén, miután tűz ütött ki egy tizenhárom emeletes épületben a dél-tajvani Kaohsziung városban 2021. október 14-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!