a törvény az törvény

2019.08.30. 17:40

Több mint 35 év után szabadult az 50 dollár ellopásáért bebörtönzött férfi

Családja megkönnyebbülten fogadta a hírt.

Forrás: Shutterstock

Több mint 35 év után szabadulhatott egy alabamai börtönből egy férfi, akit 1983-ban életfogytiglanra ítéltek 50 dollár ellopásáért.

A 22 éves Alvin Kennardot 1979-ben elítélték egy benzinkúton történt betörésért. Három év felfüggesztett büntetést kapott. 1983-ban azonban egy pékségből ellopott 50 dollárt, és

visszaeső bűnöző lévén a szigorú alabamai törvények szerint életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtották, és még a feltételes szabadlábra helyezés jogát is megvonták.

2013-ban tették lehetővé, hogy a bíróság felülvizsgálja az ügy körülményeit. Ügyvédje azzal érvelt, hogy ha most történt volna a bűncselekmény, maximum 20 év börtönbüntetést kaphatna.

Az illetékes bíró szerdán úgy döntött, hogy a férfi letöltötte büntetését, és szabadon távozhat a börtönből.

Kennard családja megkönnyebbülten fogadta a döntést. Egyik unokahúga a WBRC televíziónak elmondta, a család támogatni fogja őt, segítni fogják abban, hogy munkát találjon. „El akarja tartani magát, és mi támogatni fogjuk őt” – hangoztatta. Ügyvédje elmondta, hogy a férfi asztalos akar lenni.

Borítókép: illusztráció / Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!