Teljesítmény

2017.08.19. 17:21

Térdig járta a lábát

Na jó, a magyar kifejezés kicsit túlzás, de a talpa mindenesetre biztosan megkérgesedett annak a mezítlábas távgyaloglónak, aki mindössze nyolcvanhat nap alatt egy északnémet szigetről lebattyogott Svájcba.

A séta legtöbbünk szemében csupán eszköz ahhoz, hogy eljussunk az egyik helyről a másikra. Pedig sétálni céltalanul is nagyszerű dolog, és nem mellesleg még kimondottan egészséges is. Akkor is, ha lábbeliben tesszük, de akkor különösen, ha mezítláb vágunk útnak. Persze hogy így is maradjon, vigyázzunk, hová és mibe lépünk!

Erről valószínűleg sokat mesélhetne nekünk Aldo Berti német mezítlábas távgyalogló, aki új világcsúcsot állított fel augusztus 19-én, amikor szűk három hónapnyi gyaloglás után az észak-németországi Rügenből megérkezett a svájci Einsiedelnbe, a két város között megtéve 2120 kilométert.

A sportember elmondta: az úton töltött nyolcvanhat nap alatt sokat tapasztalt és önmagát is sokkal jobban megismerte. Az emberekről csupa pozitív tapasztalatot gyűjtött, sokan segítettek neki útközben, ezért – amint fogalmazott – csak a természeti akadályok miatt kellett aggódnia: a legrosszabb a forró aszfalt volt, amit a sorban a jégeső követett.

(Borítókép: AFP / Stefan Sauer / dpa-Zentralbild / dpa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!