Divat

2017.07.11. 09:55

Születésnapi ruhájára írta új sztoriját a Harry Potter szerzője

A különleges darab azóta is a gardróbban lóg.

Ötvenedik születésnapján az alkalmi ruhájára jegyezte le egy új történetét J. K. Rowling. A ruha azóta a gardróbjában lóg – mesélte a CNN-nek adott interjújában az írónő. Bár júliusban született, tavaly halloweenkor tartotta az ötvenedik születésnapját – idézte fel a Harry Potter-regényfolyam szerzője. Mint mondta: a könyv nagy részét a születésnapi ruhájára írta.

Az interjúban az árvákon segítő, Lumos elnevezésű alapítvány születéséről is beszélt. Mint felidézte, akkoriban különösen érzékeny volt a témára, mert éppen gyermeket várt. Egy vasárnapi újságban látta meg egy gyermek képét, akit egy cseh intézményben dróthálóval fedett ágyban tartottak a nap legnagyobb részében.

„Megdöbbentem és elszörnyedtem. Úgy éreztem, mindenképpen tennem kell valamit ezért a kisfiúért és a sorstársaiért” – emlékezett vissza. Rowling elmondta, azért is megérintette a cikk, mert legjobban a tehetetlenségtől és a kis helyektől fél. Arra gondolt, hogy ez a kisfiú be van zárva a ketrecszerű ágyba, nem tud magáért szót emelni, és senki sem szól az érdekében.

Címkék#ruha

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!