77 év késés

2018.12.30. 22:05

Szerelmes levelet kézbesítettek az óceán mélyéről

Ezúttal nem a brit posta késéséről van szó, hanem egy német tengeralattjáró végzetes támadásáról.

Forrás: pixabay

Jobb későn, mint soha. Hetvenhét évvel a feladása után, egy idős asszony végre megkapta egykori kedvese szerelmes levelét – írja a Borsonline.

Nem ért célba időben Bill Walker szerelmes levele. A brit katona a második világháborúban Indiában szolgált, és levelét csak 77 évvel később kapta meg a ma 99 esztendős egykori menyasszonya, Phyllis Ponting.

Ezúttal nem a brit posta késéséről van szó, hanem egy német tengeralattjáró végzetes támadásáról. 1941-ben ugyanis az ír partok térségében, Galway magasságában egy U-boot elsüllyesztette azt a brit kereskedelmi hajót, mely hétszáz más levelet is a Nagy-Britanniában lévő címekre szállított volna.

A hajó nyolcvannégy utasa közül csak egy élte túl a végzetes torpedó-támadást, a többiek hullámsírba vesztek. Ponting asszony végül kézhez kapta a küldeményt, mely 4700 méteres mélységből került most elő. A hölgy egy ideig várt vőlegénye életjelére, de mivel azt hitte, hogy elesett, férjhez ment Jim Holloway-hez, akitől négy gyermeke született.

Most meghatottan olvasta Bill Walker évtizedekkel később átvett levelét, mely végül a londoni Postai Múzeumba került kiállítási tárgyként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!