mint a filmekben

2019.05.02. 19:57

Százhét sportkocsi versenyzett illegálisan egy autópályán

Baleset szerencsére nem történt.

Forrás: Shutterstock

Több mint száz sportkocsi versenyzett illegálisan közel 250 km/órás sebességgel az A20-as jelű németországi autópályán csütörtökön Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban – közölte a német rendőrség.

A rendvédelmi hatóság szóvivője szerint a Wismartól keletre fekvő fuchsbergi pihenőhelynél 107 járművet vontak ki a forgalomból. A rendőrség illegális autóverseny gyanúja miatt indított nyomozást.

Esetleges balesetekről nem érkezett jelentés.

A rendőrség szerint a futamon még ennél is több kocsi vehetett részt, hiszen az A20-as autópálya kiterjedt szakaszain nincs sebességkorlátozás.

A rendőrséget a forgalom biztonsága miatt aggódó autósok értesítették a történtekről.

A dpa német hírügynökség tudósítója a fuchsbergi pihenőhelyen arról számolt be, hogy a drága luxusautók többségén norvég rendszám volt, s emellett az Eurorally felirat. Az Eurorallyról az interneten fellelhető információk szerint a verseny egyes szakaszokból áll Oslótól Kiel és Stettin városokon át Prágáig.

A honlap szerint 799 euró (250 ezer forint) részvételi díj fejében lehet indulni az autórajongók rendezvényén.

A rendőrség szerint illegális autóversenyről van szó, és ezért nem engedik tovább utazni az Eurorally résztvevőit. Az autópálya mentén ellenőrző pontokat alakítottak ki, és az ellenőrzést helikopterek is támogatták.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!