Merész tolvaj

2019.11.15. 11:51

Spray-t is használt a Rembrandt-képeket leemelő betörő

Majdnem elloptak két Rembrandt-festményt egy brit műcsarnokból.

Rembrandt-tolvajt füleltek le egy brit műcsarnokban.

A Londontól délre lévő Dulwich képtárából két értékes Rembrandt-festményt akart ellopni egy tolvaj, a biztonsági intézkedéseknek köszönhetően azonban a kísérlet meghiúsult közölte a rendőrség brit sajtójelentések szerint.

A tolvaj szerda éjjel tört be a Dulwich Galériába.

Az intézmény szerint az erős védelemnek és a rendőrség gyors reagálásának volt köszönhető, hogy nem sikerült ellopni a képeket.

A hatóságokhoz éjjel fél 12-kor érkezett a bejelentés a betörésről, amelyet a galéria biztonsági rendszere jelzett. Amikor a rendőrök kiérkeztek, a behatoló már eltávolított két festményt a falakról. Elkezdték átfésülni a termeket és utolérték a betörőt, aki egyikük arcába ismeretlen anyagot fújva egérutat nyert. A másik rendőr a férfi után eredt, ekkor megtalálta az egyik festményt. Nem sokkal később a másik elmozdított alkotás is előkerült a galéria területéhez tartozó cserjésben írta a The Telegraph.

Ez egy igen merész lopási kísérlet volt, nyilvánvalóan alaposan eltervezett

mondta Jason Barber nyomozó.

A kiállítás két festménye volt a célpont. Csak a galéria biztonsági személyzete gyors reagálásának és a szolgálatot teljesítő tisztek bátorságának és gyors közbeavatkozásának köszönhető, hogy nem lopták el a két képet tette hozzá.

A Dulwich Galéria nem árulta el, mely alkotások voltak a kiszemeltek.

A Rembrandt's Light című kiállítás és a galéria a nyomozás idejére zárva tart.

A Rembrandt 35 festményét, rézkarcát és rajzát bemutató tárlat októberben nyílt. Két alkotás a galéria tulajdona, a többit a párizsi Louvre és az amszterdami Rijksmuseum adta kölcsön.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!