a tragédia emlékére

2018.09.17. 22:13

Portrékat készítettek a Las Vegas-i mészárlás áldozatairól

Rövid kiállítás után az áldozatok hozzátartozói kapják meg a Las Vegas-i tömegmészárlás 58 halálos áldozatának a portréját, amelyet a világ minden táján élő művészek készítettek a tragédia emlékére.

A solitary cross remains at a memorial site in front of the Mandalay Hotel (back) for the 58 victims of the worst shooting in US history, at Las Vegas, Nevada on November 15, 2017. The other 57 crosses have been moved from the iconic 'Welcome to Las Vegas' sign location to the Clark County museum. The US has been hit by a wave of other mass shootings since the October 1st Las vegas massacre. / AFP PHOTO / Mark RALSTON

Fotó: AFP

A festményeket, grafikákat és digitális művészeti alkotásokat hétfőtől október 19-ig állítják ki egy Las Vegas-i tárlaton.

A projektet szervező művész, Ellen Abramo elmondta, hogy már részt vett hasonló programban, amely az előtt a 49 halálos áldozat előtt tisztelgett, akik 2016-ban egy orlandói lövöldözésben vesztették életüket.

Abramo hangsúlyozta: reméli, a Las Vegas-i country zenei fesztiválon megölt emberek portréi értékes ajándékok, amelyek megmutatják az áldozatok családjainak, hogy vannak, akik átérzik a veszteségüket.

Tehetségükkel akartak hozzájárulni ahhoz, hogy olyasmit adjanak, ami az elhunytakra emlékezteti a gyászoló családokat – fűzte hozzá.

A pennsylvaniai Abramo a 42 éves Rhonda LeRocque portréját rajzolta meg, aki férjével Massachusettsből érkezett a fesztiválra. A művészt, mint mondta, annyira megindította a nő halála, akire családja és barátai is nagyszerű emberként emlékeztek, hogy végül ezért fordult a felhívással más művészekhez, hogy készítsék el az áldozatok portréit.

Borítókép: a vérengzés emlékére felállított kereszt Las Vegasban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!