Párbeszéd fegyverrel a kézben

2020.09.29. 14:31

Nem sikerült megfélemlíteniük a BLM-tüntetőknek a bolttulajdonost (videó)

A férfi egy géppisztollyal állt ki az üzlete elé, hogy megvédje azt, és a fenyegetés ellenére sem volt hajlandó beállni a csőcselék közé. Azt is kijelentette, hogy ő nem fél tőlük.

KENTUCKY, USA - SEPTEMBER 23: Protesters march in Louisville, Kentucky, on September 23, 2020, after a judge announced the charges brought by a grand jury against Detective Brett Hankison, one of three police officers involved in the fatal shooting of Breonna Taylor in March. - Hankison was charged Wednesday with three counts of "wanton endangerment" in connection with the shooting of Taylor, a 26-year-old black woman whose name has become a rallying cry for the Black Lives Matter movement. Ben Hendren / Anadolu Agency

Forrás: Anadolu Agency / AFP

Fotó: Ben Hendren

Az egyesült államokbeli Louisville-ben néhány napja kezdődtek újra a tüntetések egy fekete bőrű nő, Breonna Taylor miatt, akit a lakásán lőttek le a rendőrök. A zavargások egyes esetekben erőszakba és rongálásba torkollottak, a tüntetők pedig megpróbálnak mindenkit bevonni a megmozdulásukba – írja a V4NA hírügynökség.

Ezt akarták elérni egy helyi bolttulajdonosnál is, aki péntek este kiállt az üzlete elé fegyverrel a kezében. Erre azért volt szükség, mert előző nap tűzbombát dobtak a boltjába. A tüntetők az kérdezték Fadi Faouritól, hogy számítanak-e a fekete életek. A vállalkozó erre azt válaszolta, ha egy jó emberről van szó, akkor annak segíteni fog, ha azonban rosszról, annak nem valószínű.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">#BLM protesters approach small business owner Fadi Faouri and demand he say „Black Lives Matter” he refused. A building that Faouri was leasing was firebombed last night in #Louisville pic.twitter.com/mhC5sVo8lF

— Jorge Ventura Media (@VenturaReport) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">September 26, 2020

A BLM-tüntetők azt is megkérdezték a tulajdonostól, hogy számít-e Breonna Taylor élete, erre azonban nem adott számukra kielégítő választ a férfi, mert azt mondta, nem tudja. Erre a tüntetők még hangosabbá váltak, Faouri pedig meg is jegyezte, hogy megpróbálják őt megfélemlíteni. Nem volt hajlandó azonban beállni a sorba, és kijelentette, hogy senki nem fogja őt megfélemlíteni, és arról is beszélt, hogy őt nem érdekli az emberek bőrszíne, mert mindenki emberi lény, és neki csak ez számít.

Borítókép: Rendőrökkel ordibáló BLM-tüntető az egyesült államokbeli Louisville-ben 2020. szeptember 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!