ott nőtt fel, ahol a vihar pusztított

2018.09.19. 16:43

Michael Jordan óriási összeggel támogatja a hurrikán áldozatait

Az egykori amerikai kosárlabdasztár kétmillió dollárt, vagyis nagyjából 554 millió forintot fordít jótékony célra.

Former NBA star Michael Jordan, owner and chairman of the Charlotte Hornets, waves in a match during the 2015 NBA China Games in Shenzhen city, south China's Guangdong province, 11 October 2015. Charlotte Hornets defeated Los Angeles Clippers 106-94 in a match during the 2015 NBA China Games in Shenzhen city, south China's Guangdong province, on Sunday (11 October 2015).

Az 55 éves egykori sportoló helyi idő szerint kedden jelentette be, hogy 1-1 millió dollárt fog átutalni az amerikai vöröskeresztnek és a hurrikán áldozatait segítő egyik alapítványnak.

Jordan az Észak-Karolinában lévő Wilmingtonban nőtt fel. Az elmúlt héten végig kellett néznie, amint szülővárosán végigsöpör a trópusi vihar.

„Az embert személyesen megérinti ez. Minden helyet ismerek: Wilmingtont, Fayetteville-t, Myrtle Beachet, New Bernt és Wallace-t, ahonnan az apám származik.

Természetes, hogy nagyon megérintett és arra gondoltam, tennem kell valamit. Egyszerűen csak azért, mert ez az otthonom”

- mondta a hatszoros NBA-bajnok. Hozzátette: amint az utak ismét járhatóvá válnak, elutazik az elöntött területekre, hogy megnézze, minden rendben van-e barátaival és családtagjaival.

Az egyes erősségű Florence hurrikán pénteken csapott le az Egyesült Államok délkeleti partján, majd legyengült: először trópusi viharrá, majd viharciklonná vált. A viharos időjárásnak 35 ember esett áldozatul, az anyagi kár a becslések szerint több mint 17 milliárd dollár.

Borítókép: GENG HUI / IMAGINECHINA / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!