öröm

2021.05.10. 15:00

Megszületett az idei első szikaszarvasborjú a nyugat-japán Nara Parkban

A tervek szerint július végén engedik ki a parkba a többi szarvas közé.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jándi Attila

A park szarvasainak megóvásával foglalkozó alapítvány hétfőn mutatta be a sajtónak a nőstény szarvasborjút, amely nagyjából 60 centiméter hosszú és 3800 gramm.

Az új jövevényt, amelyet vasárnap vettek észre anyja mellett a park munkatársai, június 1. és 30. között nézheti meg a nagyközönség a szarvasok számára fenntartott Rokuen nevű épületben. A tervek szerint július végén engedik ki a parkba a többi szarvas közé.

Évente nagyjából 200 szarvasborjú születik a parkban, a „csúcsidőszak” május vége és június közepe között van. A koronavírus-járvány miatt tavaly nem mutattak be egyetlen új jövevényt sem a sajtó munkatársainak.

A Vakakusza-hegy lábánál elterülő Nara Parkban több mint 1200 szikaszarvas bóklászik szabadon. Az állatokat élő nemzeti természeti kincsként tartják számon.

A közparkba érkező diák- és turistacsoportok meg is etethetik az állatokat a környező boltokban vásárolható szarvaskeksszel (sika-szembei).

Borítókép: szikaszarvas barátkozik gyerekekkel a Nara Parkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!