Ország-világ

2020.07.13. 21:30

Megharapott egy sirályt, mert el akarta venni az ételét

A kábítószer hatása alatt lévő fiatal férfi akár 6 hónap börtönbüntetést is kaphat, mert a sirály védett faj.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Jason Benz Bennee

Az angliai Plymouth városában a helyi hatóságok egy kábítószer hatása alatt lévő fiatal férfi megbüntetését helyezték kilátásba, mert az beleharapott egy sirályba, mivel a madár – állítása szerint – megpróbálta „elvenni„ a gyorsétteremben vásárolt ételét.

Azt írja a Fox News a Cornwall Live információira hivatkozva, hogy a dél-angliai Plymouth kikötővárosában a rendőrség letartóztatott egy 26 éves férfit, aki a város központjában lévő gyorsétteremben megharapott egy sirályt, mert a madár az étterem teraszán a csőrével megpróbálta „elvenni” az általa vásárolt ételt.

Szemtanúk szerint a sirály megsérült, de még mielőtt kiérkezhetett volna a rendőrség, elrepült.

A kiérkező rendőrség őrizetbe akarta helyezni a férfit, de előbb a helyi Derriford nevű kórházba szállították, mivel szemlátomást kábítószer befolyása alatt állt.

A férfi elismerte a madár megharapását, illetve azt is, hogy előtte drogot fogyasztott. Ezután előzetes letartóztatásba helyezték.

Mivel a sirály védett faj, ezért akár 6 hónap börtönbüntetést, vagy közel 2 millió forintnak megfelelő pénzbüntetést kaphat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!