félelemben

2020.09.09. 09:31

Még mindig nyomoznak a burgenlandi krokodil után

Találtak egy kupac ürüléket, most azt tanulmányozzák, hátha a hüllőé.

29 August 2020, Saxony-Anhalt, Tröbsdorf: Boats of the water police and the German Lifesaving Society (DLRG) are sailing on the Unstrut. Several independent witnesses claim to have seen a crocodile there. Search operations have so far been unsuccessful. Photo: Sebastian Willnow/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP / dpa-Zentralbild / dpa

Fotó: Sebastian Willnow

A németországi folyóban, Szászország-Anhalt tartomány déli részén,

a burgenlandi járás területén hetek óta keresik a hüllőt, melyet két ember is látott Laucha an der Unstrut település közelében.

A kutatás során találtak egy ürüléket, melyet most vizsgálatnak vetnek alá. Ürülékmintából megállapítható, hogy milyen állattól származik. Eredmény szerdára várható.

A hatóságok a krokodilveszély miatt fürdési tilalmat is elrendeltek.

Az Unstrut a Saale legbővízűbb, 200 kilométer hosszú mellékfolyója. A fürdési tilalom a türingiai tartományi határtól az Unstrut torkolatáig tartó szakaszra vonatkozik.

Az állat keresését csütörtökön berekesztették, vasárnap azonban újabb szemtanú jelentkezett, aki elmondása szerint a thüringiai Schönwerda közelében látta a krokodilt. A rendőrség és a tűzoltóság helikopterek és drónok segítségével is keresi a ragadozót, melynek egyelőre nem találják nyomát.

Borítókép: rendőrségi hajókkal pásztázzák a mellékfolyókat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!