különös látványosság

2018.10.21. 17:27

Másfél ezer birka lepte el a madridi utcákat

A különleges felvonulást immár 25 éve rendezik meg a spanyol fővárosban a vándorlegeltetés hagyományának megőrzéséért.

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Oscar Gonzalez

A Leonból érkezett merinói juhokból és kecskékből álló, kolompoló nyájat népviseletbe öltözött lovasok és hagyományőrző csoportok vezették fel.

A belváros legfőbb turista látványosságain, a Puerta del Solon, a Plaza de Cibelesen, a Puerta de Alcalán áthaladó menet útvonalát a rendőrség biztosította, azt helyenként szalagokkal, kordonnal kijelölve.

Birkafelvonulás Madridban Fotó: AFP/Anadolu Agency/Burak Akbulut

A felvonulást lelkesen fotózó, bámészkodó tömeg kísérte, a pásztoroknak leginkább velük akadt dolguk, ugyanis rengetegen próbálták megsimogatni az elhaladó állatokat.

A birkafelvonulást 25 éve rendezik meg minden ősszel Madridban azért, hogy felhívják a figyelmet a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására.

Spanyolországot több mint 125 ezer kilométer hosszan szelik át ezek az útvonalak, nem egyet közülük már több mint 600 éve használnak. Egy részükre azonban veszélyt jelent a városok terjeszkedése, többségük pedig folyamatos ellenőrzést és felújítást igényel.

Borítókép: 25 éves hagyomány a birkafelvonulás Madridban

Forrás: NurPhoto/Oscar Gonzalez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!