film

2020.02.24. 13:28

Magyarországon forgat a Netflix

Egy napig dolgoznak Békéscsabán.

Forrás: beol.hu

A beol.hu információi szerint hétfőn reggel megkezdődött a Netflix Shadow and Bone, Árnyék és Csont című sorozata egyik epizódjának forgatása Békéscsabán, Pósteleken.

A helyszínen körülbelül száz katonai jelmezbe öltözött statisztát láttak 8 óra után, aki mindannyian magyarul beszéltek.

Annyit sikerült megtudniuk, hogy a forgatás egy napig tart a megyei helyszínen, vagyis hétfőn már végeznek is a jelenetek rögzítésével. A forgatási helyszínt egyébként annak ideje alatt nem lehet megközelíteni, bár akik vasárnap Pósteleken kirándultak, azok már láthatták a díszletek egy részét, amelyekről rengeteg kép is felkerült az internetre, a különböző Facebook csoportokba.

Fotó: beol.hu

A sorok-között elnevezésű honlap szerint a forgatás helyszíne Magyarország. A sorozat kreátorai feltérképezték hazánkat, különféle helyszíneket vettek górcső alá, többek között a Halászbástyát és ezek szerint Pósteleket is, aminek vadregényes, díszletekkel kiegészített környezete megfelelő hátteret adhat a sztorinak.

A beol munkatársai Pósteleken ugyan tudtak váltani néhány szót egy-két szakemberrel, de az információkat sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták.

A történet alapjául szolgáló könyvben a főhős, Alina Starkova sosem várt túl sokat az élettől. A határháborúk során elveszítette a szüleit. Árvaként csupán egyvalakire számíthatott. Egy másik kis földönfutóra, Malra, a legjobb barátjára. Ám mostanra már rá sem számíthatott. Mindkettőjüket besorozták hazájuk, Ravka anyácska hadseregébe. A két fiatalnak életveszélyes küldetésre kell indulnia az Árnyzónába. Ezen az iszonyatos helyen a földöntúli sötétség az úr, ahol valósággal hemzsegnek az emberevő szörnyetegek.

Amikor támadás éri a katonai konvojukat, mindannyiuk élete veszélybe kerül. Ám Alina ekkor olyan titokzatos erőnek adja tanújelét, amiről mindaddig még ő sem tudott. A csodálatos megmenekülés kiszakítja a hétköznapok világából.. . Meg sem áll a fővárosig, az uralkodó udvaráig, ahol az árva lány is a Grisa testvériség tagja lesz. Vezetőjük, a titokzatos Kom úr úgy véli, Alina az, akire oly régóta vár Ravka sokat szenvedett népe.

A legfőbb varázsló szerint az Alinában rejtőző erő képes lesz elpusztítani az Árnyzónát. A cári udvar fényűző forgatagában sokan Kom úr új kegyeltjének tartják a lányt, aki csak nehezen tud beilleszkedni Mal nélkül. Miközben hazája egyre nagyobb veszélybe kerül, feltárul előtte egy hajmeresztő összeesküvés. Dönteni kell. Szembeszáll a birodalom leghatalmasabb nagyuraival? Egyedül a múltja mentheti meg… hogy Alina megmenthesse a jövőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!