Csillagok között

2018.10.26. 19:18

Magyar képek az év asztrofotói között

Szémár Ferenc fotóját választották kategóriája legjobbjának a rangos Greenwichi Királyi Obszervatórium csillagászati fotópályázatán, és Francsics László munkáját is díjazták a megméretésen.

A világszerte népszerű fotópályázat célja, hogy megtalálják a világegyetemről készített legszebb és leglátványosabb felvételeket – idézi fel a hirado.hu.

A portál beszámol róla, hogy a Greenwichi Királyi Obszervatóriumban október 23-án megrendezett ünnepségen hirdették ki a nyertesek nevét. A verseny első tíz évének összes alkotását bemutató kiállítás október 24-én nyílt meg a Nemzeti Tengerészeti Múzeum új fényképtárában.

Mint írják, az idei év abszolút győztese, a tízezer fontos pénzjutalom nyertese az amerikai Brad Goldpaint az Egyesült Államokból. Díjnyertes, Lélekemelkedés című képét Moab városa mellől készítette.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=707924042921660&id=100011122125503

Az Égi tájképek kategóriában Szémár Ferenc érdemelte ki az első helyet Cirkumpoláris című felvételével. Francsics László pedig harmadik helyezett lett a Hold kategóriában Sötét oldal című képével.

A győztes alkotások itt tekinthetők meg.

Borítókép: Mark McNeill: Én és a galaxis. Forrás: www.rmg.co.uk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!