Hűvös finomság

2021.12.03. 16:45

Magyar cukrászé lett a világbajnok fagyi!

A fagylaltok bolognai világversenyén a budapesti Fazekas Ádám alkotása, a Frutta di Pistacchio (pisztáciagyümölcs) lett az első.

A szervezők pénteki közleménye szerint Fazekas fagylaltjának íze és videós bemutatása „lenyűgözte” a 11 tagú, szakértőkből álló zsűrit, akik a World Ice Cream Championship aranyérmét ítélték neki.

Az ezüstöt a spanyol Cadiz kikötővárosból érkező Carlo Guerriero érdemelte ki Cremoso al Vino Oloroso (krémes oloroso bor) nevű kreációjával.

A bronzérmet az észak-olaszországi Varazzéba való Marco Venturino kapta egyszerűnek látszó Bocca di Rosa (rózsaszáj) nevű fagylatjáért.

A csütörtök esti versenyben 32 cukrász vetélkedett egymással. A szervezők négy éven át események százaira látogattak el az egész világon, mintegy 3500 jelölt közül válogatták ki azokat, akik a címért megmérkőzhettek Bolognában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!