különlegesség

2018.01.29. 15:59

Koncertteremmé változik a tokiói metró

Halkan szóló komolyzenével próbálják kellemesebbé tenni az utazást.

A Tokyo Metro vállalat hétfőn kezdett klasszikus zenét, egyebek között Debussy Holdfényét és Chopin noktürnjeit bejátszani a Hibiya metróvonalon futó szerelvények egy részén – olvasható az NHK japán állami műsorszolgáltató internetes oldalán.

A délelőtt 10 óra és délután 2 óra között élvezhető háttérzene halkabban szól, mint a hangosbeszélőből megszokott általános információk.

Az ötlet az után született, hogy tavaly júliusban a cég véletlenül az üzemkezdés előtti ellenőrzésekkor használt klasszikus muzsikát játszotta be egy utasokat szállító szerelvényen. Az apró malőr híre gyorsan terjedt a közösségi médiában és a visszajelzések alapján az utazóközönség nagyon élvezte a váratlan muzsikát.

A próbaidőszak alatt a vállalat mérlegelni fogja, hogy hivatalosan is bevezeti-e a zenei szolgáltatást, és ha igen, akkor milyen időintervallumban, milyen hangerőn és milyen műveket fog lejátszani.

Borítókép: AFP / FRISO GENTSCH / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!