kinyílik egy zárt világ

2018.10.13. 13:50

Kíváncsi, milyen az élet a börtönben? Most megnézheti!

Országos roadshow-t indít a büntetés-végrehajtás, amelyen a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjait mutatják majd be.

Balassagyarmat, 2017. május 9. Fogvatartottak várakoznak a matematika írásbeli érettségi kezdetére a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben 2017. május 9-én. MTI Fotó: Komka Péter

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására – mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1-en szombaton.

A programsorozat részeként letűnt korok büntetőeszközeit, jelenben használatos kényszerítőeszközöket és egy mintazárkát is megtekinthetnek az érdeklődők

- fűzte hozzá.

Elmondta: a következő időszakban az ország nagyvárosaiban olyan rendezvényeket tartanak a büntetés-végrehajtás szakemberei, amelyeken az oda látogatók tájékoztatást kapnak a börtönökben zajló rendvédelmi és reintegrációs tevékenységről is. A roadshow részeként országos toborzásba és fővárosi óriásplakát-kampányba is kezd a szervezet – tette hozzá.

A büntetés-végrehajtás egy zárt világ, amiről sok tévképzet és sztereotípia kering a köztudatban, ezzel a rendezvénnyel a valósághoz szeretnék közelebb hozni az embereket – fogalmazott Orosz Zoltán.

Borítókép: Fogvatartottak várakoznak a matematika írásbeli érettségi kezdetére a Balassagyarmati Fegyház és Börtönben 2017 májusában

MTI Fotó: Komka Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!