megtorlás

2018.07.16. 11:58

Késekkel, kalapácsokkal mészároltak le csaknem háromszáz krokodilt

A vérengző tömeg egy társuk halála miatt támadt a hüllőkre.

Sorong, 2018. július 16. Krokodiltetemek körül emberek Sorong közelében 2018. július 14-én, miután feldühödött helybeliek lemészároltak csaknem háromszáz állatot az indonéziai Nyugat-Pápua tartományban fekvõ város környéki falu krokodiltenyésztõ telepén. A falusiak egy 48 éves férfi halála miatt rendezték a vérengzést, akit krokodilok öltek meg. (MTI/EPA)

Majdnem 300 krokodilt mészároltak le feldühödött helybeliek egy indonéz krokodilfarmon, miután egy ember krokodiltámadásban meghalt – írta a The Guardian online kiadása.

Nyugat-Pápua tartomány egy krokodiltenyésztő farmján késekkel, kalapácsokkal és ütőkkel felfegyverzett emberek lemészároltak 292 krokodilt, egymásra dobált véres tetemeik képeit az Antara indonéz hírügynökség tette közzé.

Fotó: AFP PHOTO / SKYLA

A vérengzést egy 48 éves férfi halála válthatta ki, aki füvet szedett az állatoknak, amikor egy hüllő rátámadt – mondta el a tartomány állatvédelmi vezetője.

„A farm egyik alkalmazottja meghallotta, ahogy valaki segítségért kiáltott, gyorsan odament és látta, ahogy a krokodil a férfire támad”

- folytatta Baszar Manullang.

Mint mondta, az áldozat szombati temetése után a helybeliek behatoltak a farmra és lemészárolták a krokodilokat.

A telep 2013-ban kapott engedélyt, hogy védett bordás és új-guineai krokodilokat tenyésszen a fajok megőrzése és néhány állat leölése és hasznosítása céljából.

Az engedély kikötötte, hogy a farm működése nem zavarhatja a helybeliek életét.

Borítókép: MTI / EPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!