nem vicces

2021.02.14. 07:10

Kék kutyák jelentek meg egy orosz városban

A jelenséget nem egy mutáció okozza, egy korábban bezárt vegyi üzemhez köthető.

A silly Lab puppy looking like he just got caught getting into paint cans and making a colorful mess.

Forrás: Shutterstock

Fotó: JStaley401

Kék színű kutyák jelentek meg egy orosz város környékén. A jelenséget nem egy mutáció okozza, egy korábban bezárt vegyi üzemhez köthető – írja az Origo.

Kék színű kutyák jelentek meg a nyugat-oroszországi Dzerzhinskben – írja RIA Novosti. Az állatokról készült képek csütörtökön jelentek meg a helyi nyilvánosságban.

A cikk szerint a szokatlan szín azonban nem egy mutáció eredménye, a kutyák vélhetően betévedtek egy korábban bezárt vegyi üzem területére, így kerülhetett a bundájukra a szín.

A Dzerzhinsky Plexiglas korábban a régió legnagyobb ilyen üzeme volt, ahol akrilüveget és hidrogén-cianidot állítottak elő. A gyárat 2015-ben zárták be, a csődbiztos azt mondta a lapnak, hogy a hatalmas területen rengeteg elhagyott épület áll, és

nem ez az első eset, hogy a betévedt jószágok bekékülnek.

A hírügynökség szerint most folynak a tárgyalások a kutyák befogásáról, hogy megvizsgálhassák őket. Az állatvédők szerint a kutyák egészségét nem veszélyezteti a kék színű anyag.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!