jó ügy

2019.10.21. 17:02

Jótékony célra árverezték el a Ferenc pápa által aláírt Harley-Davidsont

A motor Angliában, Staffordban megrendezett árverésen 42 ezer fontért (16 millió forintért) kelt el, az összeget pedig egy ugandai árvaház és iskola létesítésére szánják.

VATICAN-POPE-AUDIENCE

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Massimo Valicchia

A Harley-Davidson, amelyet „Holy Davidsonnak” becéznek, Würzburgban készült az osztrák Jesus Bikers (Jézus motorosai) csoport megrendelésére. A csoport nyáron ajándékozta a tengerentúli katolikus missziókat támogató Pápai Missziós Társaságnak, és Ferenc pápa a római Szent Péter-téren aláírásával látta el a motor világos karosszériáját – számolt be róla a BBC News.

A Harley árát az árverés előtt 50 ezer-100 ezer font (19 millió forint és 38 millió forint) közöttire becsülték. Egy hasonló, a pápa tulajdonában lévő Harley-Davidsonért 2014-ben 208 399 fontot (80 millió forintot) fizettek egy árverésen; a bevételt akkor a római hajléktalanok megsegítésére fordították.

A Bonhams árverési ház beszámolója szerint a motor gyöngyházszínű, amerikai-mexikói stílusú díszítéssel készült, aranyozott alkatrészek és süllyesztett kereszt is növeli az értékét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!