Egy Csepp Egészségnap

2021.11.09. 14:40

A diabétesz világnapján ingyenesen vehet részt szűrővizsgálatokon

Többek között vérnyomás-, vércukorszint- és véroxigénszint-mérés, fogászati szűrés, hallásvizsgálat, tápláltsági szűrés, diabetológiai, táplálkozási és Covid-tanácsadás lesz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ingyenes szűrővizsgálatokkal és tanácsadással várják az Egy Csepp Egészségnapra az érdeklődőket vasárnap, a diabétesz világnapján a budapesti Millenáris parkban.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány egyhetes eseménysorozata, az Egy Csepp Egészségfeszt hétfőn, november 8-án kezdődött és vasárnapig, november 14-ig tart. Az érdeklődőket online tanácsadásokkal, webinárokkal, szerdától pedig ingyenes szűrővizsgálatokkal várják a MOM Parkban.

A programfolyam vasárnap az Egy Csepp Egészségnappal zárul a Millenáris parkban, ahol az ingyenes szűrővizsgálatok és tanácsadások mellett gyermekprogramokkal, játékokkal is várják a szervezők a látogatókat.

Egyebek mellett olyan szűrővizsgálatokra lesz lehetőség 9 és 18 óra között, mint vérnyomás-, vércukorszint- és véroxigénszint-mérés, fogászati szűrés, hallásvizsgálat, tápláltsági szűrés, diabetológiai, táplálkozási és Covid-tanácsadás.

A szűrővizsgálatokra regisztrálók között a szervezők nyereményeket sorsolnak ki.

A diabétesz világnap alkalmából a cukorbeteg klubtalálkozón előadások, tanácsadások várják az érdeklődőket. A Diabétesz Sétát, amelyet Erős Antónia vezet, vasárnap kétszer tartják meg, először délben, majd délután 3 órakor. A sétával az alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással mindenki sokat tehet a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért és a szövődmények kialakulásának elkerüléséért, késleltetésért.

A sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.

Az alapítvány a Magyar Természetjáró Szövetséggel együtt, Kék Kör Túra elnevezéssel közösségi kihívást is indított. A Millenárison egy gyaloglópadon sétálhatnak a látogatók, hogy gyűjtsék a kilométereket. A megtett kilométereket vasárnap este összesítik, a cél az Országos Kékkör távjának, a 2550 kilométernek a megtétele. A játékba online is bárki csatlakozhat, és a résztvevők között nyereményeket sorsolnak ki.

A rendezvény ingyenes, de online vagy helyi regisztrációhoz kötött, illetve kizárólag védettségi igazolvánnyal vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel látogatható.

További információk a programokkal kapcsolatban az alapítvány honlapján olvashatóak.

A programok támogatója Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!