modern technika

2017.10.27. 10:05

Ilyen korszerű járműveket kapott a Készenléti Rendőrség

Kilenc hőkamerával felszerelt autóval, valamint két darab 36 fő szállítására alkalmas, úgynevezett kényszerszállító gépjárművel bővült a járműpark.

A mobil hőkamerával szerelt kilenc, valamint két, úgynevezett kényszerszállító gépjárművet Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány 2017. október 26-án adta át a Készenléti Rendőrség központi objektumában.

Az autók már készenállnak
Forrás: police.hu

A beruházás tovább bővíti a határőrizeti feladatok ellátásának eszköztárát, hatékonyabbá teszi a határsértők felderítését és az eljárás alá vont személyek biztonságos szállítását.

Ukrán viszonylatban három, szerb viszonylatban hat mobil hőképfelderítő rendszer beszerzése valósult meg. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei, a Bács-Kiskun Megyei, illetve a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysághoz három-három jármű kerül. A korszerű technikai eszközökkel felszerelt, terepjáró képességgel rendelkező Mercedes Sprinterekbe épített hőképfelderítő rendszereket az érintett megyék határrendészeti szolgálati ága alkalmazza a schengeni külső határ megerősítésére.

Ilyen kamerák leselkednek
Forrás: police.hu

Az országos rendőrfőkapitány átadott két, egyenként 36 fő szállítására alkalmas speciális gépjárművet is, amiket az illegális migrációval kapcsolatosan eljárás alá vont személyek biztonságos szállításának kapacitásnövelésére szereztek be.

Méretes járművek
Forrás: police.hu

Ezek a járművek a győri és a nyírbátori őrzött szállásokra kerülnek, ugyanúgy, mint ennek a projektnek a keretében két hónappal korábban átadott négy, egyenként hat fő szállítására alkalmas kényszerszállító gépkocsi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!