népes diáksereg

2017.09.22. 18:49

Így függ össze egy menyegzői ruha a tanulással

Vizsgálat indult Srí Lankán a világ leghosszabb 3,2 kilométeres menyasszonyi uszálya ügyében, mivel felmerült, hogy sérültek az extravagáns esküvőre kirendelt iskolásgyerekek jogai.

Az uszályt, amelyet egy szépségszalon-tulajdonos menyasszonya viselt a Kandy tartományban tartott csütörtöki menyegzőn, a tartományi főminiszter nevét viselő állami általános iskola 250 diákja emelte a magasba a térség főútján. További 100 diák a nyoszolyólány szerepét töltötte be a kivagyi esküvőn, amelyen a főminiszter is jelen volt.

A helyi média szerint ez volt a Srí Lankán valaha is viselt leghosszabb uszály, sőt a pár biztos benne, hogy ez volt a leghosszabb szári, amelyet valaha is viselt valaki a világon.

A Srí Lanka-i Nemzeti Gyermekvédelmi Hatóság (NCPA) azonban pénteken bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak a gyerekeknek az iskolából való kikölcsönzése ügyében, mert törvénysértés történhetett.

Gyerekek kirendelése egy ilyen eseményre a tanítási órák alatt törvénysértő, és az elkövetők akár 10 év börtönnel is sújthatók – jelentette ki Marini de Livera, a hatóság elnöke.

Gyerekek megfosztása a tanulás lehetőségétől, biztonságuk veszélyeztetése és méltóságuk megsértése bűncselekmény – hangoztatta a gyermekjogokat védelmező tisztségviselő.

Marini de Livera azt ígérte, hogy a törvény lehető legnagyobb szigorával járnak el az ügyben, „nehogy elharapózzon a módi”.

A világrekorder szári fitogtatása ráadásul hatalmas forgalmi dugót okozott, amelynek szétoszlatására rendőrök sokaságát kellett kivezényelni.

Dél-Ázsiában, így Srí Lankán is a családok hagyományosan óriási összegeket költenek arra, hogy a lehető legfényűzőbb esküvőkkel kápráztassák el környezetüket és múlják felül egymást.

Borítókép: Pixabay

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!