teljes gőzzel előre

2017.11.23. 15:14

Házi készítésű rakétájával bizonyítaná, hogy a Föld lapos

Legalábbis ez a terve.

Apple Valley, 2017. november 23. 2017. november 15-én a kaliforniai Apple Valleyben készített kép Mad Mike Hughes amerikai sofõrrõl, autodidakta rakétakutatóról és másodlagos felhasználású anyagokból saját maga által megépített gõzhajtású rakétájáról. A 61 éves Hughes azt tervezi, hogy 2017. november 25-én kilövi magát a rakétájával az elnéptelenedett kaliforniai város, Amboy közelébõl. Az utazása alatt készíteni tervezett fényképekkel azt kívánja bizonyítani, hogy a Föld lapos és lemez formájú. A rakéta feliratának jelentése: kutatás – lapos Föld. (MTI/AP/Mad Mike Hughes/Waldo Stakes)

A mai napig akadnak olyan különcök, akik úgy gondolják: a Föld lapos.

A fenti állítást kívánja bebizonyítani Mad Mike Hughes is, aki – főként – hulladékból eszkábált magának egy gőzmeghajtású rakétát. Ennek segítségével akar a magasba repülni, majd bizonyító erejű felvételt készíteni arról, hogy a Föld egy lapos lemezhez hasonló test.

„Pokolian ijesztő, de még senki sem hagyta el ezt a világot élve”

- jegyezte meg némi fekete humorral fűszerezve a The Sun című lapnak Mike.

A rakétáról készült fotó
Forrás: MTI/AP | Fotós: Mad Mike Hughes/Waldo Stakes

 

A 61 éves önjelölt pilóta azt mondta,

„rácsapja az ajtót erre a labda alakú bolygóra”.

A rendelkezésre álló eszközt, azaz a rakétát saját maga építette, elmondása szerint szemétből, de így is 15 000 dollárba (5,6 millió forint) került az elkészítése.

Az indulás tervezett időpontja a hétvégén, szombaton lesz, miután az önjelölt tudós fotókkal és videókkal kívánja bizonyítani, hogy a Föld nem ovális, hanem lapos.

Facebook-oldalán Mike korábban már menetkésznek nyilvánította a járművet:

 

Borítókép: MTI / AP / Mad Mike Hughes / Waldo Stakes

Címkék#lapos föld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!