sportnak sem utolsó

2017.09.04. 18:10

Ön hány korsót bírna el egyszerre?

Ha világrekordra készül, 40 méterre kell őket elcipelni.

Saját világrekordját megdöntve 29 egyliteres teli söröskorsóval sikerült megtennie 40 métert egy német férfinak vasárnap az alsó-bajorországi Abensbergben rendezett söröskorsócipelő-világbajnokságon.

Oliver Strümpfel kétszer indult el a söröskorsókkal teli tálcákkal, és már az első alkalommal sikerült neki az új rekord, mivel a 27 krigliből egyet sem ejtett le, illetve egyikből sem löttyintett ki a megengedettnél többet. Másodjára 31 korsóval tette meg a kijelölt távolságot, ám ekkor az egyik korsó leesett a tálcáról, egy másikból pedig kilöttyent tartalmának több mint 10 százaléka, így végül 29 korsó sikeres végigcipelését írták neki jóvá.

A korábbi világrekordot 2014-ben állította fel Strümpfel 25 söröskorsóval. A férfi csalódott, hogy idén a második kísérlet nem sikerült teljesen, és a következő Gillamoos alkalmával akarja bebizonyítani, hogy igenis képes 30 korsónál több sör elvitelére.

A rekorder az elmúlt hónapokban rendszeresen gyakorolt mind az erőt, mind a technikát tekintve. Harminc nagykorsó sör 70 kilót jelent.

(Borítókép: MTI/AP/DPA/Matthias Balk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!