a szülők támogatják

2019.06.24. 13:43

Gendersemleges egyenruhát vezetnek be egy ír iskolában

A Greystones városának központjában található intézmény azt akarja elérni, hogy a nemi identitásukat megkérdőjelező diákok is jól érezzék magukat az egyenruhájukban.

Forrás: AFP/AltoPress/PhotoAlto

Fotó: Laurence Mouton

Máire Costello, az iskola igazgatónője szerint az iskolába több olyan gyerek is jár, aki megkérdőjelezi a szexuális identitását. Ő pedig azt tartja a legfontosabbnak, hogy a gyerekek kényelmesen érezzék magukat az iskolában – tájékoztatott a V4 hírügynökség.

Korábban meg volt határozva külön a fiúk és a lányok számára, hogy milyen ruhadarabokat viselhetnek az iskolai egyenruha részeként. Ez szeptembertől eltűnhet, azaz a diákok nemüktől függetlenül viselhetnek nadrágot vagy kötényruhát. A javaslat a diáktanácstól érkezett, a szülők és a vezetőség tagjai pedig magas támogatottsággal fogadták el azt.

Írországban 2016-ban kiadtak egy tájékoztatást arról, hogy az iskolák miként tudják támogatni az LGBT+ diákokat. A jelentésben már szerepelt az az irányelv, miszerint a transznemű diákoknak legyen lehetősége olyan egyenruhát viselni, ami megfelel a nemi identitásuknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!