fogadás

2018.05.08. 10:13

Félmeztelenül ment a sajtótájékoztatóra a bajnok sznúkeres 

Mark Williams nagy csata végén nyerte meg hétfőn éjszaka a hagyományosan Sheffieldben rendezett sznúker-világbajnokságot.

Wales's Mark Williams celebrates with the trophy after beating Scotland's John Higgins in the World Championship Snooker final match against at The Crucible in Sheffield, England on May 7, 2018. / AFP PHOTO / Paul ELLIS

A 43 éves walesi játékos, aki 2000 és 2003 után harmadik vb-elsőségét gyűjtötte be, a sportág egy másik legendás alakjával, a 42 esztendős angol John Higginsszel vívta a döntőt, mely kiélezett küzdelem után dőlt el.

Az egyik fél 18. sikeréig tartó kétnapos finálé során végig Williams állt jobban, Higgins viszont akkor sem adta fel, amikor teljesen kilátástalannak tűnt a helyzete. A hétfő délutáni szakaszban ugyanis már 14-7-es előnyben volt a walesi, a négyszeres bajnok riválisa viszont ezt követően szinte hibátlanul játszott, s az esti zárószakaszban 15-15-re egyenlített.

Ezt követően Williams ismét magára talált, 17-15-re elhúzott, majd a 33. partiban már biztosnak látszott a győzelme, amikor egy könnyű golyót hibázott. Higgins ezt kihasználva megnyerte a játékot, ám 17-16 után újra Williams „következett”, hozta a 34. partit, és ezzel a meccset is.

Mark Williams sikere az elmúlt évek alapján nagy meglepetésnek nevezhető, mivel a walesi sznúkeres már nem tartozott a legjobbak közé a ranglistán, a tavalyi világbajnokságra ki sem jutott. Bevallása szerint a visszavonuláson gondolkodott, s csak felesége határozott fellépése miatt folytatta.

Azt, hogy saját maga sem tartotta reálisnak végső sikerét, jól mutatja, hogy a világbajnokság előtt megígérte, ha diadalmaskodik, meztelenül megy el a finálét követő sajtótájékoztatóra. Tartotta is a szavát, vagyis majdnem, ugyanis egy törölközőt azért a derekára tekert a tájékoztatóra.

A walesi játékos 1978 óta a legidősebb győztese a vb-nek. Negyven éve honfitársa, Roy Reardon 45 esztendősen hódította el a címet.

Williams első helyéért 425 ezer fontot (151,4 millió forint) kapott, míg a tavalyi finálé után ismét vesztes Higgins 180 ezer fonttal vigasztalódott.

Borítókép: Mark Williams a kupával (nem a sajtótájékoztatón) / PAUL ELLIS / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!